USA võõrustab kohtumist vägivaldse äärmusluse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsminister Eric Holder koos Prantsuse siseministri Bernard Cazeneuve'iga täna Pariisis.
USA justiitsminister Eric Holder koos Prantsuse siseministri Bernard Cazeneuve'iga täna Pariisis. Foto: SCANPIX

USA võõrustab 18. veebruaril tippkohtumist, kus arutatakse võitlust vägivaldse äärmuslusega kogu maailmas, ütles Ühendriikide justiitsminister Eric Holder täna Pariisis, kus lõppeval nädalal hukkus islamiäärmuslaste rünnakutes 17 inimest.

Tema sõnul tuleb Washingtonis toimuval kohtumisel kõne alla ka ressursside ühendamine.

«Kohtumine toob kokku kõik meie liitlased, et arutada, kuidas vastu seista vägivaldsele äärmuslusele kogu maailmas,» lausus Holder.

«Vaid siis kui teeme koostööd, jagades teavet ja ühendades oma ressursse, võime lõpuks olla suutelised alistama need, kes võitlevad meiega meie põhiväärtuste pärast.»

Holder ei täpsustanud, kes tippkohtumisel osalevad. Temaga koos reisivad USA ametiisikud ütlesid, et Valge Maja annab rohkem teavet selle kohta hiljem pühapäeval.

Holder osaleb Pariisis ühtsusmarsil, kus mälestatakse veretööde ohvreid. Meeleavaldusele äärmusluse vastu oodatakse enam kui miljonit inimest ning kümneid riigi- ja valitsusjuhte.

Enneolematu ühtsusavaldusena osalevad meeleavaldusel, mille ohvrite seas oli nii juute kui ka moslemist politseinik, Iisraeli ja Palestiina juhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles