Ruhnlased paluvad riigilt abi ainulaadse talu taastamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ruhnu saarele.
Vaade Ruhnu saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Rootsi ruhnulaste ühing palub regionaalministrile tehtud pöördumises, et Eesti riik võtaks kiiresti midagi ette Korsi talukompleksi taastamiseks ja selle muuseumina säilitamiseks.

Ühingu esimees Leif Strömfelt märkis pöördumises, et Korsi talu eelmise omaniku Thomas Dreijeri ja Rootsi ruhnulaste ühingu jaoks oli talu tulevik väga oluline, kuid samas tehniliselt, administratiivselt ja rahaliselt väga keeruline, vahendab Saarte Hääl.

Seepärast tänas ta ühingu nimel Eesti riiki Ruhnu saarel asuva Korsi talu annetuse vastuvõtmise eest, sest sellega sai talukompleksi tulevik kindlustatud.

«Me pingutasime Rootsi poolt mitmeid aastaid ja investeerisime 20 000 EUR-i, kuid saime aru, et Korsi talu taastamine on meie jaoks liiga keerukas ellu viia,» märkis Strömfelt ministeeriumile saadetud kirjas.

Ta kinnitas, et talu on unikaalne mitte ainult Eesti ja Ruhnu kontekstis, vaid ka üldisemalt kogu maailmas, ja seetõttu tuleb seda tulevate põlvede jaoks muuseumina kindlasti säilitada.

«Eelmine omanik, ruhnulaste ühing on mures, kuna midagi ei toimu. Kahjuks iga edasilükatud minut suurendab Korsi talu taastamise kulu. Kui midagi kohe juhtuma ei hakka, siis arvatavasti ei ole varsti enam midagi säilitada,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles