Noored said HIV-ennetuseks 1,2 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-teemalise teavituskampaania maskott.
HIV-teemalise teavituskampaania maskott. Foto: Toomas Huik

Haridus- ja teadusministeerium toetab noori HIV ennetustegevusse kaasavaid organisatsioone algaval õppeaastal ligi 1,2 miljoni krooniga.

Seksuaalkasvatuse praktilist infot võetakse omaks siis, kui usutakse, et lektor on ka kaasajal ette tulevate olukordadega kursis, selgitas minister Tõnis Lukas otsust, miks ennetustöö on usaldatud suuresti noortele endile.

Toetuse pälvisid MTÜ Living For Tomorrow (343 tuhat krooni), Eesti Seksuaaltervise Liit (653,5 tuhat krooni) ning Eesti Assotsiatsioon Anti-AIDS (200,5 tuhat krooni).

Need ühingud koolitavad noori, kes ennetusüritustel annavad endavanustele noortele edasi teadmisi seksuaalkäitumisest ja HIV nakatumise riskiteguritest.

Noortelt noortele põhimõttel toimuvat ennetustööd on toetuse pälvinud ühingud korraldanud ka varasematel aastatel ning on sellega hästi toime tulnud. Nii valmistati eelmisel õppeaastal ette 198 noort koolitajat ning aset leidis kokku rohkem kui sada ennetusüritust, millel osales üle kümne tuhande noore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles