Põhiseaduskomisjon toetas Ülle Madise saamist õiguskantsleriks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Madise
Ülle Madise Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu põhiseaduskomisjon toetas täna Ülle Madise saamist õiguskantsleriks ning saatis tema ametisse nimetamise eelnõu 20. jaanuari istungile lõpphääletusele.

Põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste sõnul on Ülle Madise hästi tuntud avaliku elu tegelane ja õigusasjatundja. «On põhjust eeldada, et ta pühendub kogu temale omase energiaga igaühe õiguste ja vabaduste eest seismisele ehk just õiguskantsleri ombudsmani funktsiooni edasiarendamisele,» ütles Maruste.

Ettepaneku nimetada Madise õiguskantsleriks tegi Riigikogule vastavalt põhiseadusele president Toomas Hendrik Ilves. Õiguskantsleri ametiaeg kestab seitse aastat.

Tartu ülikooli riigiõiguse professor Madise on töötanud justiitsministeeriumis, riigikogu põhiseaduskomisjonis ja peakontrolörina riigikontrollis ning on hetkel ametis presidendi õigusnõunikuna.

Praeguse õiguskantsleri Indrek Tederi volitused lõpevad 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles