Kaio: ametkonnad pole Simmi afäärist õppinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Lahtein
Harry Lahtein Foto: Urmo Soonvald / SLO/ Scanpix

Eesti diplomaadi Harry Lahteina skandaali kommenteerides leidsid ajakirjanikud Vikerraadio saates «Rahva teenrid», et Eesti ametkonnad peaksid sellisest diplomaatilisest skandaalist mingisugused järeldused tegema.

«See juhtum näitab, et Herman Simmi afäärist ei ole küll meie luureorganisatsioonid väga palju õppinud,» leidis Eesti Ekspressi ajakirjanik Heidit Kaio.

«Ei teabeamet ega kapo, kelle töö on teha isikute taustakontrolli. Me teame, et need [kontrollid] on väga ranged ja inimestel, kellel on mingisugused sõltuvusprobleemid või on väga silmapaistvad kired, saavad punase märgi juurde. Siin on küsimus, et seda punast märki väga pikka aega eirati,» arutles ta.

«Kui inimestel ilmnevad mingisugused nõrgad kohad, mis neid šantaažiobjektiks võivad seada, on küll ametkonna asi nendele reageerida. Ma kahtlustan, et siin vaadati suurelt jaolt läbi sõrmede ja viidati sellele, et inimesel on väga suured teened,» sõnas Kaio.

ETV ajakirjanik Aarne Rannamäe arvas, et välisministeerium teeb kindlasti sellest juhtumist oma järeldused, kuid ta kõhkles, kas ka avalikkus selle järel tehtavatest sammudest ülevaate saab.

Eesti asjur Valgevenes Harry Lahtein esitas teisipäeval tagasiastumispalve seoses anonüümsete seksuaalse ahistamise süüdistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles