Charlie Hebdo miljoni eksemplariga numbris ilmuvad Muhamedi pilapildid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Charlie Hebdo esikaas prohvet Muhamedi kujutisega.
Kunagine Charlie Hebdo esikaas prohvet Muhamedi kujutisega. Foto: SCANPIX

Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo värskes numbris, mille panid kokku eelmise nädala veresaunas ellujäänud, ilmuvad loomulikult ka prohvet Muhamedi kujutavad karikatuurid, teatas täna lehe advokaat.

Kolmapäeval ilmuv erinumber tuleb müügile 16 keeles kogu maailma lugejatele, ütles ajalehe kolumnist Patrick Pelloux.

Charlie Hebdo advokaat Richard Malka ütles raadiousutluses, et uus number naeruvääristab teiste seas mõistagi ka Muhamedi, näitamaks, et lehe toimetus ei anna neid vaikima sundida üritanud äärmuslastele järele.

Kaks äärmuslast, kes tapsid eelmise nädala kolmapäeval rünnakus Charlie Hebdo toimetusele 12 inimest, teiste seas viis ajalehe tippkarikaturisti, teatasid lahkudes, et maksid kätte prohvet Muhamedi eest.

Charlie Hebdo on avaldanud Muhamedist korduvalt pilapilte, mis on tekitanud raevu mitmes moslemiriigis. 2011. aastal visati toimetuse ruumidesse süütepudel, tookordses rünnakus keegi kannatada ei saanud.

Ajalehe töötajad on saanud moslemiradikaalidelt tapmisähvardusi alates 2006. aastast, kui ajaleht avaldas sõnavabaduse nimel Taani ajalehe Jyllands-Posten Muhamedi-karikatuurid.

Ajalehe ründajad vennad Cherif ja Said Kouachi väitsid end kuuluvat Jeemeni Al-Qaeda harusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles