Uus kord Soomes: auto Eestisse registreerimine enam kiiruskaamera trahvi eest ei kaitse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Soomes kehtib aastavahetusest saadik uus kord, mille kohaselt hakkavad ka välisriigis registreeritud autode omanikud saama oma Soomes asuvate eluasemete postkasti kiiruskaamera trahviteateid.

Helsingi liikluspolitsei komissar Dennis Pasterstein ütles, et välisriigis registreeritud autode arvele jääb 4 protsenti liikluskaamerate salvestatud kiiruseületamistest, vahendas ERR Uudised ajalehte Helsingin Sanomat.

«Kui auto juhil on Soomes aadress ja Soome isikukood, võib trahviteate talle koju saata. Eriti Eestis registreeritud autode juhid kipuvad gaasipedaali väga tugevalt vajutama – nimelt jäädvustavad kiiruskaamerad Eesti autode puhul aastas umbes 8000 kiiruseületamist,» nentis komissar Pasterstein, lisades, et juhid peavad nüüd meeles pidama, et sõiduki välismaale registreerimise abil ei saa enam trahvimaksmise eest kõrvale hiilida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles