Suri metsosopran Jelena Obraztsova

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. detsembril 2009 Kremlis tehtud fotol seisab Jelena Obraztsova kõrvuti president Dmitri Medvedeviga.
28. detsembril 2009 Kremlis tehtud fotol seisab Jelena Obraztsova kõrvuti president Dmitri Medvedeviga. Foto: SCANPIX

Saksamaal Leipzigis suri eile Nõukogude Liidu rahvakunstnik Jelena Obraztsova (75), maailmakuulsa metsosoprani lahkumist kinnitas tema muusikalist tegevust toetanud heategevusfondi direktor Natalja Ignatenko.  

Hüvastijätt lauljannaga toimub Moskva Suures teatris. «Matusetalitus leiab aset Lunastaja Kristuse katedraalis, selleks andis õnnistuse patriarh Kirill,» rääkis Ignatenko Interfaxile.

Obraztsova pressisekretäri Jekaterina Šikalovitši sõnul algab hüvastijätt lauljannaga 14. jaanuaril kell 11 (Moskva aja järgi) Suures teatris, ilmalik leinatalitus leiab aset kell 14.  

Kiriklik matusetalitsus algab katedraalis 15. jaanuaril kell 9. Lauljanna maetakse Novodevitšje kalmistule.

Eelmise aasta novembris rääkis Šikalovitš Interfaxile, et arstid soovitasid lauljannal sõita kliima pärast terveks talveks Saksamaale. Seetõttu tühistas ta 11. detsembriks Kremli Kongresside Paleesse planeeritud kontserdi.

Obraztsova sündis 7. juulil 1939. aastal Leningradis. Oma karjääri jooksul esines ta suurtes kontserdisaalides ja teatrites üle kogu maailma, sealhulgas ka näiteks Milano La Scalas, New Yorgi Metropolitan Operas, Covent Gardenis Londonis, Viini Riigiooperis. Tema meistriklassid toimusid nii Euroopas kui Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles