Pärnu maavanemaks on saamas Kalev Kaljuste

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: Urmas Luik

Siseminister Hanno Pevkur tegi täna Pärnumaa Omavalitsuste Liidu esindajatega kohtudes ettepaneku nimetada Pärnu uueks maavanemaks Kalev Kaljuste, kelle kandidatuuri omavalitsusjuhid toetasid.

Pevkuri sõnul tunneb praegu Tootsi vallavanemana töötav Kalev Kaljuste hästi Pärnumaa tugevusi ja väljakutseid ning maakonna eestvedamisel tuleb talle kindlasti kasuks senine kogemus omavalitsuse juhtimisel.

Kaljuste sõnul kavatseb ta maavanemana maakonna maine kujundamisel ja tutvustamisel teha aktiivset koostööd era- ja avaliku sektoriga, kodanikuühiskonna esindajatega ning haridusasutustega.

«Pärnumaa suurimaks probleemiks on iga-aastane elanikkonna vähenemi2ne ja suundumine elama Harjumaale, Tallinna või üle lahe Soome. Maavanema puhul pean oluliseks rolliks ettevõtlike inimeste innustamist, et Pärnumaal oleks tulevikus piisavalt nii atraktiivsete töökohtade loojaid kui ka nende täitjaid,» ütles Kaljuste.

Tema hinnangul on Pärnu maakonda vaja tuua rohkem ka riiklikke investeeringuid, eriti kiiretesse  transpordiühendustesse.

«Teedevõrgust oleks vaja alustada Via Baltica kolmerealiseks ehitamist, raudteel soodustada Rail Baltica kulgemise arenguid Pärnumaal, häirides sellega minimaalselt loodust ja elukeskkonda,» lisas maavanema kandidaat.

Kalev Kaljuste on lõpetanud Tallinna tehnikakõrgkooli rakendusgeodeesia eriala, kvalifikatsiooniga geodeesiainsener. Ta on varasemalt  töötanud erasektoris  geodeesiainsenerina, Sindi Linnavalitsuses geodeetiliste tööde koordineerimise eest vastutava ametnikuna ning osaühingus Tootsi Kommunaal juhatajana. Aastatel 2006-2009 oli ta Tootsi vallavolikogu esimees  ja alates 2009. aastast kuni tänaseni on ta olnud Tootsi vallavanem, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles