Rõivas Ukrainas: kriisi lahendus ei ole meie, vaid Venemaa käes

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk. Foto: Ave Tampere / riigikantselei

Peaminister Taavi Rõivas ja välisminister Keit Pentus-Rosimannus kinnitasid kohtumisel Ukraina peaministri Arseni Jatsenjukiga, et Eesti toetab Ukrainat nende valitud teel ning Euroopa Liit jätkab praegust poliitikat Venemaa suunas seni, kuni olukord Ukrainas on paranenud.

Peaminister Rõivas rõhutas kohtumisel, et Euroopa Liit on seadnud väga selged kriteeriumid, mille täitmisel võib rääkida sanktsioonide leevendamisest. «Venemaa ei ole neid kriteeriume täitnud,» vahenda pressiesindaja Rõivase sõnu kohtumisel. 

Peaminister lisas, et sanktsioonid ei ole lihtsalt sanktsioonide pärast.«Need on selleks, et anda Venemaale selge sõnum, et sõjaline tegevus tuleb Ukrainas lõpetada,» lisas Rõivas.

Rõivas rõhutas, et sanktsioonid peavad jätkuma ja Euroopa Liit peab jääma siin vankumatuks. «Lahendus ei ole meie, vaid Venemaa käes,» ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas ja välisminister Pentus-Rosimannus ütlesid, et Eesti jätkab Ukraina toetamist ning alanud aastal on kavas abi veelgi suurendada. Ukraina on tõusnud üheks olulisemaks arenguabi sihtriigiks. 

Õhtul toimub Eesti suursaatkonna poolt korraldatud töökohtumine Ukraina majandusminsitri Aivaras Abromaviciusega, kus räägitakse majandussuhetest ning reformidest, mida Ukrainal on plaanis läbi viia. 

Kolmapäeval kohtuvad peaminister Rõivas ja välisminister Pentus-Rosimannus Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.

Peaminister naaseb Eestisse kolmapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles