Saksa linn plaanib immigrandid majutada endisesse koonduslaagrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schwertes plaanitakse immigrandid majutada koonduslaagri valvurite majadesse. Fotol on üks sellistest majadest
Schwertes plaanitakse immigrandid majutada koonduslaagri valvurite majadesse. Fotol on üks sellistest majadest Foto: SCANPIX

Saksamaa lääneosas asuvas Schwertes otsitakse majutamisvõimalust sinna saabunud 21 immigrandile.

Linnanõukogus kaalutakse nende majutamist endise koonduslaagri hoonetesse, edastab The Local.

Teise maailmasõja ajal asus Schwertes karmi kuulsusega Buchenwaldi koonduslaagri lisalaager, mille Poola päritolu vangid tegelesid rongide remonttöödega.

Vangide barakke enam alles ei ole, kuid seni on alles ja heas korras natsidest vangvalvurite majad.

Põhja-Reini Westfaali põgenikeameti juht Birgit  Naujocks mõistis Schwerte linnajuhtide plaani hukka, kuna see tekitavat kurbi mälestusi. Tema arvates saaks immigrandid kerge vaevaga majutada kiiresti paigaldatavatesse laevanduskonteineritesse. Paljudes Saksa linnades on sisserännanud neisse paigutatud.

Schwerte linnavalitsuse pressiesindaja Carten Morgenthal sõnas, et konteinerite kasutamist ei saa nad lubada rahalistel põhjustel.

Morgenthal meenutas, et vangide barakke kasutati eluasemetena veel paarkümmend aastat tagasi ning koonduslaagri valvurite majades tegutses lasteaed.

Ametlikel andmetel hukkus Schwerte koonduslaagris umbes 56 000 inimest, kellest 12 000 olid juudid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles