Pärnu politsei pidas kinni petukõnede tegemises kahtlustatava nooruki

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu politseijaoskonna töötajad pidasid pühapäeva õhtul kinni 19-aastase Leedust pärit noormehe, keda on alust kahtlustada inimestelt raha väljapetmises. 

Pühapäeva jooksul said eakad Pärnu elanikud politseile teadaolevalt üksteist kõnet, mille eesmärgiks oli inimestelt raha välja petta. Pärnu maakohus andis loa kahtlustatavana kinni peetud noormehe vahi alla võtmiseks.

Eakatelt inimestelt üritati pühapäeval varasemast ajast tuttavat petuskeemi kasutades raha välja petta. Erinevuseks seekordsete kõnede puhul oli see, et ei esitletud end politseiametnikuna vaid juristi või advokaadina. Nii nagu varemgi, räägiti sellest, et keegi lähedastest on sattunud õnnetusse ja põhjustanud vigastusi kellelegi, kelle ravikulusid kattes on võimalik ametlikust asjaajamisest loobuda. Anti ka teada, et see, kes asju korraldab, on momendil Pärnus ja tema abil saaks kohe asjad teatud summat makstes korda ajada. Summa, mida küsiti, oli tavapäraselt 15 000 eurot, aga anti teada, et võimalik on ka väiksema summaga toime tulla – makstagu niipalju, kui võimalik.

Juba samal õhtul pidas politsei Pärnus kinni Leedust pärit 19-aastase noormehe, keda oli alust kahtlustada kelmuse toimepanemises ja seostada kelmuse katsetega. Prokurör taotles eile tema vahi alla võtmist ja Pärnu maakohus andis selleks loa.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk kiidab kaaslinlasi, kes sarnastesse kõnedesse ettevaatlikult suhtusid ja neist politseile teada andsid. «Kui varem kiputi suhteliselt kergekäeliselt maksma, siis seekord oli meile teadaolevalt vaid üks kannatanu, 77-aastane vanahärra, kes loovutas oma pangakaardi ning tema kontolt võeti välja üle 1000 euro. Teised inimesed leidsid võimaluse kas lähedastega ühendust võtta, et teada saada, kas kõne vastab tõele või siis leiti muu võimalus, et aega võita ja otsekohe maksma ei kiirustatud,» märkis Pulk.

Ta lisas, et politsei tegeleb praegu aktiivselt sellega, et välja selgitada vahistatud noormehe võimalikke kaasosalisi.

Käimas on kriminaalmenetlus karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel ning eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles