Hiigelõnnetuse paigal polnud tunde libedusetõrjet tehtud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maanteel Jõelähtmes on 13 autot kokku põrganud.
Tallinna-Narva maanteel Jõelähtmes on 13 autot kokku põrganud. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril Jõelähtmel, kus täna hommikul juhtus 13 sõiduki osalusel hiigelavarii, polnud sel hommikul libedusetõrjet tehtud. Teehooldaja tunnistas oma seletuses, et jäi seal libeduse ennetusega 15 minutit hiljaks. 

Viimane libedusetõrje oli õnnetuspaigas eile õhtul ca kell 21.30, ütles Postimehele maanteeameti pressiesindaja Mari-Jaana Adams. «Maanteeametil on ülevaade kõikide lepingupartnerite teehoolet tegevate sõidukite GPS andmete kohta. Nende andmete kohaselt teostati Tallinn-Narva maantee kilomeeter 22 juures hommikust libedusetõrjet Narva-Tallinn suunal seal läheduses ca kell 7.45 ning Tallinn-Narva suunal jõudis hooldesõiduk õnnetuspaika ca kell 8.00, kus sõiduk suunati ümber.»

Ta lisas, et teehooldaja hommikune patrull edastas maanteeinfokeskusesse teate teede olukorra osas Tallinna-Tartu, Tallinn-Narva ja Tallinna ringtee osas ning kella 5 paiku olid sõiduteed märjad/soolamärjad.

Maanteeameti andmetel alustati Tallinna-Narva maantee hooldega üldse täna umbes kell 7.

«Libeduse ohu on meie teeilmajaamad Tallinn-Narva peal andnud ca kell 7.30 ehk õnnetuse toimumise aegu,» lisas Adams.

Maanteeamet edastas Postimehele ka teehooldaja ÜLE OÜ seletuse. Kirjutab ettevõtte esindaja Tõnis Pelapson:

«14.01.2015 kuupäeval t-1 Tallinn-Narva I-niidil km 22 toimunud ahelavarii seletus

04:30 teostati sõidukiga 546MJM patrull sõit. Olukord teel oli hea, kate puhas ja soolamärg. Kinnitavad ka teeilmajaamad.

07:00 teatas baasauto 343BFP autojuht, kes oli teel Viimsi riigiteedel ennetavat libedustõrjet teostamas, et T-1 Tallinn-Narva km 17-25 hakkab härmatis tekkima.

Valvemeister reageeris kohe ja helistas baasautod välja libedustõrjet teostama.

07:20 startis baasauto 267MKI teostama libedustõrjet T-1 Tallinn-Narva km 19-34.

07:30 esimene signaal Jägala teeilmajaamast, et on jäävõimalus.

07:55 jõuab baasauto 267MKI puistamisringiga sündmuskohta T-1 Tallinn-Narva I niidile km 20-22. Ahelavarii on juba toimunud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et üritasime libedust ennetada. Kahjuks jäime sündmuskohale ennetusega 15 minutit hiljaks. Hommikune härmatis ja mustjää tekkis väga lühikese ajaga kõikjal.»

Üle Eesti libe

Maanteeameti teatel on libedaid teelõike täna üle Eesti. «Täna varahommikul olid teed kõikjal Eestis märjad ja soolamärjad, kuid päikesetõusu ajal langes teetemperatuur ootamatult miinuskraadidesse. Hommikune mut jää ja härmatis tekkis väga lühikese aja jooksul kohtades, kus taevas selgeks läks. Libeduse ohu on meie teeilmajaamad Tallinn-Narva maanteel Jägalas andnud ca kell 7.30 ehk õnnetuse toimumise aegu,» teatas ameti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles