Politoloog: SDE otsus ei jäta stabiilset muljet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) otsus vahetada enne Riigikogu valimisi juhtkond välja ei jäta erakonnast stabiilset muljet, arvas Tallinna Ülikooli politoloogi Tõnis Saarts.

Saartsi hinnangul võivad juhtorganite valimised küll maandada sisepingeid ja rahulolematust, kuid lähenevaid riigikogu valimisi arvestades ei pruugi juhtide vahetus erakonnale parlamendivalimistel plusspunkte tuua, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma arvan, et valijale annab see pigem signaali, et tegemist ei ole stabiilse erakonnaga,» leidis Saarts.

«Kui vahetult enne valimis hakatakse vahetama juhtkonda ja juhti, siis ei tekita see muljet, et tegu on erakonnaga, mis on stabiilne ja oma eesmärkides kindel,» lisas politoloog.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tänane volikogu koosolek kestis viis tundi ning volikogu esimees Ivari Padar ütles, et suud said puhtaks räägitud ning mitmetes erakonnasisestes arusaamatustes oli süüdi üksteisest möödarääkimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles