Pentus-Rosimannus Kiievist: Eesti toetab Ukrainat vähemalt miljoni euroga

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Keit Pentus-Rosimannus kohtus Kiievi linnapea Vitali Klõtškoga
Välisminister Keit Pentus-Rosimannus kohtus Kiievi linnapea Vitali Klõtškoga Foto: Välisministeerium

Nii nagu möödunud aastal, toetab Eesti ka sel aastal Ukrainat vähemalt miljoni euroga, ütles välisminister Keit Pentus-Rosimannus, kes kohtus Ukrainas riigijuhtidega.

Ukraina peaministri, välisministri, presidendi, parlamendiliikmete ja Kiievi linnapeaga kohtunud Pentus-Rosimannus ütles, et eelkõige huvitasid ukrainlasi Eesti e-valimised ja asjaajamiste lihtsustamine üldiselt.

«Sel aastal oleme teinud otsuse, et Ukraina on nii arengukoostöö kui humanitaarabi poolelt meie kõige olulisem sihtriik,» ütles Eesti välisminister. «Meie oma kogemus sellest ajast, kui me ka veel rahalist tuge vajasime, ütleb, et kõige tähtsam on küsida riigi enda käest, mis on konkreetselt need sektorid, kuhu abi vaja on.» Peamiselt on selleks praegu tema sõnul humanitaarabi.

Välisminister lisas ka, et mitmel kohtumisel paluti eraldi öelda suur aitäh eestlastele, kes eraalgatuse korras Ukrainasse abi saatsid. «See on kohalikele inimestele väga südamesse läinud. Eestile ollakse hästi tänulik. Mitte vaid poliitilise toe eest, vaid ka selle toe eest, mida meie inimesed Ukrainale on pakkunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles