Meedia: Vene rahvasaadikud läksid Antarktikasse USA ekspeditsiooni koosseisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adeelia pingviin on üks neist, kes tunneb end Antarktikas väga koduselt.
Adeelia pingviin on üks neist, kes tunneb end Antarktikas väga koduselt. Foto: SCANPIX

Antarktikasse reisile sõitnud Vene riigiduuma saadikud Oleg Savtšenko ja Aleksandr Sidjakin, kes omavad ligipääsu riigisaladusele, sõitsid ekspeditsioonile Ameerika Ühendriikide reisibürooga, kirjutab Izvestija.

Ajalehe andmetel rikkusid rahvasaadikud salastatust puudutavaid reegleid. Föderaalsele julgeolekuteenistusele (FSB) lähedalseisva allika kinnitusel ei täitnud nad julgeolekut puudutavaid nõudeid, sõites Antarktikasse USA reisibürooga.

Parlamendist kinnitati Izvestijale, et saadikud omavad ligipääsu riigisaladusele ja nad oleks pidanud teatama oma eelseisvast reisist ameeriklaste ekspeditsiooni koosseisus.   

Reisibüroo «7 tippu» kodulehekülje andmete järgi võis Savtšenko ja Sidjakini reis Antarktikasse maksta 5,9 miljonit rubla (75 800 eurot) ühe inimese kohta.

Eile õhtul sai teatavaks, et Antarktika kõrgeima mäetipu Vinsoni poole matkavate duumasaadikutega on kõik korras. Vene meedia kirjutas varem, et nendega pole 24 tundi saadud ühendust.

Uudisteportaali Russkaja Služba Novostei (RSN) teatel saadi ühendust alpiniste saatva giidiga ja tema kinnitusel on rahvasaadikutega kõik korras. Kuna piirkonnas möllas torm, polnud võimalik nendega ühendust saada, selgitas ta.    

Meestel on plaanis viia mäetippu Vene Föderatsiooni lipp ja lisaks sellele Volgogradi oblasti ja Tatarstani lipp, kuna nad esindavad riigiduumas just neid piirkondi.

Vene hüdrometeoroloogiateenistuse (Rosgidromet) teatel sõitsid rahvasaadikud Antarktikasse ilma riigiameti loata. Aastal 2012 vastu võetud seaduse järgi peab Venemaa kodanik Antarktikasse mineku eel hankima Rosgidrometist loa, vahendas RSN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles