Netanyahu kutsus teisi riike üles mõistma hukka Erdoğani kriitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi ühtsusmarsil astusid ühtses rivis (paremalt) Saksa kantsler Angela Merkel, Prantsuse president François Hollande, Mali riigipea Ibrahim Boubacar Keita ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Pariisi ühtsusmarsil astusid ühtses rivis (paremalt) Saksa kantsler Angela Merkel, Prantsuse president François Hollande, Mali riigipea Ibrahim Boubacar Keita ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kutsus  rahvusvahelist kogukonda mõistma hukka Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani sõnavõttu, milles viimane kritiseeris Iisraeli valitsusjuhi julgust osaleda Pariisi terrorivastasel ühtsusmarsil.

«Minu hinnangul peaks rahvusvaheline kogukond lahti ütlema tema [Erdoğani] häbiväärsetest märkustest, sest terrorismivastane sõda saab õnnestuda vaid juhul, kui see juhindub moraalsest selgusest,» sõnas Netanyahu.

Enam kui miljoni osavõtjaga marsil osalesid 50 riigijuhti ning lisaks Netanyahule viibis üritusel ka Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu. Ettevõtmisega mälestati möödunud nädalal toimunud terrorirünnakuid, milles hukkus kolme päeva jooksul 17 inimest. Neist neli olid juudid.

Türgi presidendi sõnul ei saanud ta «hästi aru kuidas [Netanyahu] julges minna» pühapäeval Pariisis toimunud ühismarsile.

Erdoğan ärgitas Iisraeli valitsusjuhti «andma aru naiste ja laste eest, kelle oled tapnud» ning süüdistas teda palestiinlaste vastases riigiterrorismis.

«Ma pole siiani kuulnud ühtegi riigijuhti, kes oleks Erdoğani väljaöeldu hukka mõistnud, mitte ühtegi,» sõnas Netanyahu.

«Ta [Erdoğan] ütles, et Iisrael ei oleks tohtinud olla esindatud Pariisi ühismarsil ning tema esitatud põhjusteks olid meie teod, millega kaitseme oma kodanikke meie linnade pihta Hamasi terroristide lennutatud rakettide eest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles