Politsei: Oulu veretöös kahtlustatakse 1979. aastal sündinud meest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soome politsei pressikonverentsil Oulu kirvemõrvari ja veretöö üksikasjade kohta selgus, oletatav mõrtsukas oli 1979. aastal sündinud välismaist päritolu mees, kes omas alalist elamisluba Soomes.

Pressikonverentsil ei öeldud mehe päritolu otse välja, kuid MTV uudiste andmetel oli tegemist somaallasega, kel on olnud psüühikaga probleeme.  

Kinnivõtmisel kasutas politseinik relva ja tulistas arvatavat mõrvarit kaks korda, kuna mees ründas korrakaitsjat kirvega ka pärast esimest lasku, selgitas Oulu politsei kriminaalkomissar Petri Savela.

Kaks inimest mõrvanud ja seejärel politseinikku rünnanud mees toimetati pärast haavatasaamist Oulu ülikooli keskhaiglasse, kus ta hiljem suri.

Lapi maakonna prokuratuuri süüdistaja Juhani Mäki lubas vaadata ruttu üle, kas politseiniku otsuse üle kasutada relva tuleb algatada eeluurimine või mitte.    

Praeguste andmetel järgi tappis kirvega märatsenud mees esmalt pubi personali hulka kuulunud 1969. aastal sündinud mehe. Pärast tappis ka 1940. aastal sündinud mehe. Mõlemad olid kohalikud elanikud.

Politseil pole andmeid, et ohvrid ja ründaja oleks üksteist tundnud. Esialgsete oletuste järgi pole juhtunu seotud ei poliitilise ega religioossete motiividega.  

Veretöö uurimine jätkub keskkriminaalpolitsei (KRP) komissari Ari-Pekka Kouva eestvedamisel pealtnägijate küsitlemise ja tehniliste analüüsidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles