Tapale saabus uus laadung USA sõjatehnikat

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid laadivad maha Stryker soomustransportööre Leedu sõjaväebaasis mullu oktoobris.
USA sõdurid laadivad maha Stryker soomustransportööre Leedu sõjaväebaasis mullu oktoobris. Foto: Petras Malukas / Scanpix

Tapale saabusid lisaks uued USA sõdurid ja nende sõjatehnika. Üheks eesmärgiks on Eestis teha taktikalisi harjutusi talvistes tingimustes.

Täna hommikul Saksamaalt Vilseckist saabunud soomustransportöörid Stryker ja nende toetusmasinad liiguvad edasi 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakusse. Seal paikneb juba nädala algusest Ameerika 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni mehhaniseeritud jalaväekompanii.

«Uue allüksuse saabumine meile suuri muutusi ei too, sest uued tulijad võtavad üle juba kasutuses oleva konteinerlinnaku ning jätkavad väljaõppe-alast koostööd meie kaitseväelastega,» ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus. Kalmuse sõnul viibib uus rotatsioon Eestis kuni kolm kuud.

«Et 1. jalaväebrigaadis toimub lisaks Scoutspataljoni talvisele väljaõppele ka ajateenijate üksuseõpe, suudame liitlastele pakkuda ohtralt erinevaid väljaõppe-alaseid koostöövõimalusi,» ütles 1. jalaväebrigaadi ülem.

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis alaliselt paikneb Saksamaal Vilseckis.

2. ratsaväerügement on moodustatud 1836. aastal ning on lisaks Afganistani ja Iraagi operatsioonidele osalenud ka Esimeses ja Teises maailmasõjas ning Ameerika Ühendriikide kodusõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles