Leedu uus suursaadik Venemaal näeb suhete paranemise potentsiaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remigiju Motuzas.
Remigiju Motuzas. Foto: SCANPIX

Leedu uus suursaadik Venemaal Remigiju Motuzas näeb kahepoolsetes suhetes Moskvaga potentsiaali paremuse poole.

«Näha on teatavaid märke üksteisemõistmisest ning (suhete) üleüldisest paranemisest,» sõnas diplomaat uudisteportaalile 15min.lt.

Motuzase sõnul on mitmed Vene diplomaadid kunagise Nõukogude Liidu poliitika hukka mõistnud.

«Kuigi Venemaa on (Nõukogude Liidu) juriidiline järeltulija, on praegu areenil uus põlvkond diplomaate, kes mõistavad hukka Nõukogude mineviku ning saavad aru, et tegemist oli totalitaarse režiimiga, kuid nad ei taha selle eest vastutust võtta ning väidavad vahel, et me olime võrdses seisus,» ütles Motuzas.

Suursaadiku sõnul on ta kõnelenud Vene diplomaatidega vajadusest jätkata konstruktiivset dialoogi kahe riigi vahel.

«Me oleme rääkinud ka koostööst. Me jagame positsiooni, et me peame oma suhetes üksteisele lähenema ning dialoogi alustama. Ainult läbi kõneluste, arutelude, võrdlemise ja konsulteerimise on meil võimalik ennast väljendada,» ütles ta.

Leedu president Dalia Grybauskaitė sõnas eelmisel nädalal, et ei näe mingit alust Venemaaga dialoogi jätkamiseks ning Euroopa Liidu sanktsioonide leevendamiseks, kuni Moskva on aktiivselt seotud agressiooniga Ukrainas ning toetab Donbassi terroriste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles