Türgi peaminister võrdles Netanyahut Pariisi ründajatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmet Davutoğlu.
Ahmet Davutoğlu. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu süüdistas täna Iisraeli valitsusjuhti Benjamin Netanyahut inimsusvastastes kuritegudes, mis on võrreldavad Pariisis 17 inimest tapnud islamistide rünnakutega.

Davutoğlu avaldus tõotab süvendada pingeid riikide vahel, milleks andis tõuke Türgi president Recep Tayyip Erdoğan, kes heitis Netanyahule ette osalemist pühapäevasel terrorismivastasel solidaarsusmarsil Pariisis.

«Netanyahu on sooritanud samasuguseid inimsusvastaseid kuritegusid nagu need terroristid, kes viisid läbi Pariisi veretöö,» ütles Davutoğlu Ankaras televisioonile.

Davutoğlu nähvas, et Netanyahu tundus Pariisi marsil üksildane, ehkki sellest võtsid osa mitmed maailma liidrid.

Enam kui miljoni osavõtjaga marsil osales 50 riigijuhti ning lisaks Netanyahule viibis üritusel ka Türgi peaminister. Ettevõtmisega mälestati möödunud nädalal toimunud terrorirünnakuid, milles hukkus kolme päeva jooksul 17 inimest. Neist neli olid juudid.

Türgi presidendi sõnul ei saa ta «hästi aru kuidas [Netanyahu] söandas minna» Pariisi ühismarsile.

Erdoğan ärgitas Iisraeli valitsusjuhti «andma aru naiste ja laste eest, kelle oled tapnud» ning süüdistas teda palestiinlaste vastases «riigiterrorismis».

Türgi presidendis sõnul kasutas Netanyahu solidaarsusmarssi «isiklikel poliitilistel eesmärkidel».

Netanyahu esines eile omakorda Erdoğani sõnavõttu tauniva avaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles