Donetski lennuväljal peetud lahingus hukkus kaks Ukraina sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne võitleja valvab Donetski lennujaamani viivat teed.
Venemeelne võitleja valvab Donetski lennujaamani viivat teed. Foto: SCANPIX

Donetski lennuvälja pärast peetud lahingus sai täna surma kaks Ukraina sõdurit, teatas relvajõudude kindralstaabi kõneisik.

«Kahjuks sai kaks surma," ütles Vladislav Seleznjov Interfaxile.

Olukord Donetski lennuväljal on pingeline, Ukraina üksused löövad rünnakuid tagasi, ütles ta.

«Allaandmine on välistatud,» sõnas Seleznjov. Ukraina sõduritele tagatakse kogu materiaalne ja tehniline toetus, mida nad vajavad, lisas ta.

Valitsuse terroritõrjeoperatsiooni keskuse teatel on Donetski lennujaam jätkuvalt vaenutegevuse peamine tulipunkt. «Lahingud on kestnud terve päeva,» seisis keskuse avalduses.

Rünnak lennujaamale algas neljapäeva hommikul, muuhulgas kasutati granaadiheitjaid, tanke ja rakette, pärastlõunal alustasid mässulised rajatisele tormijooksu, edastas keskus.

«Ukraina väed tõrjusid rünnaku tagasi. Hetkel lahingud kestavad,» lisati avalduses.

USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt nimetas neljapäeva õhtul lahinguid Donetski lennujaama pärast Minski lepete rikkumiseks ja süüdistas selles separatiste. «Venemaa toetusega separatistide rünnak Donetski lennujaamale on viimane näide sellest, kuidas nad Minski lepet rikuvad,» kirjutas suursaadik suhtlusvõrgustikus Twitter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles