Sõbra surnuks sõitnud roolijoodik sai tingimisi karistuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes juhtimine.
Joobes juhtimine. Foto: SCANPIX

Kohtus mõistis mullu purjuspäi avarii teinud ja sellega sõbra hukkumise põhjustanud mehele karistuseks tingimisi kolmeaastase vangistuse.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas loeti eile ette kohtuotsus Vahur Helmannile, kes eelmise aasta 4. juulil kella poole kaheksa ajal hommikul kaldus Kuressaare–Kuivastu maanteel sõiduautoga BMW vastassuunavööndisse ja sõitis seejärel kraavi, kirjutab Saarte Hääl.

Õnnetuse tagajärjel hukkus juhi kõrval istunud mees. Raskeid kehavigastusi saanud autojuht Helmann toimetati haiglasse. Avariid tehes oli Helmann alkoholijoobes, ei arvestanud sõidukiiruse valikul teeolusid ja ülehindas oma juhtimisoskust.

Kohus mõistis Vahur Helmannile kokkuleppemenetluses kolme aasta pikkuse vangistuse tingimisi kolmeaastase katseajaga. Maksimaalne karistus oleks olnud viis aastat vangistust.

Kannatanu ema kasuks mõisteti Helmannilt välja 3450 eurot, millest 2000 eurot on mitterahaline kahju. Kohtukuludeks peab ta maksma kokku 1555,28 eurot, sellest sunniraha 585 eurot ja ekspertiisitasud 389 eurot. Summa saab ta tasuda võrdsetes osades 18 kuu jooksul.

Kohtus Vahur Helmann kahetses kordasaadetut. Hoolimata saadud kehavigastustest on ta vahepealsel ajal abistanud kaassõitjana hukkunud sõbra ema nii materiaalselt kui ka majapidamistöödel. Naine oli saatnud kohtule ka mitmeid kirju palvega Vahurit mitte vangi panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles