Allikas: Pariisis peeti rünnakutega seoses kinni 12 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangidraama ohvrite mälestuseks toodud lilled, küünlad ja Iisraeli lipp Pariisi koššerpoe juures 16. jaanuaril.
Pantvangidraama ohvrite mälestuseks toodud lilled, küünlad ja Iisraeli lipp Pariisi koššerpoe juures 16. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Prantsuse võimud pidasid ööl vastu reedet Pariisi eeslinnades kinni 12 inimest, keda seostatakse möödunud nädalal toimunud 17 inimese surmaga lõppenud rünnakutega, ütles Prantsuse politsei ametnik reedel.

Haarangud käivad hetkel veel Pariisi eeslinnades Montrouge'is, Grigny's, Fleury-Mérogis' ja Épinay-sur-Seine'is.

Üheksat meest ja kolme naist hakatakse küsitlema «võimaliku logistilise toetuse» asjus, mida nad ründajatele väidetavalt andsid.

Täpsemalt käsitlevad päringud relvi ja sõidukeid, sõnas allikas.

Alžeeria päritolu vennad Chérif ja Saïd Kouachi tapsid eelmisel kolmapäeval Prantsusmaal rünnakus Charlie Hebdo toimetusele 12 inimest. Vastutuse vägivalla eest on võtnud Al-Qaeda Jeemeni haru (AQAP).

Äärmuslane Amedy Coulibaly tappis eelmisel nädalal Pariisis kahes rünnakus viis inimest, neist neli hukkus pantvangidraamas koššerpoes. Viies tapetu oli naispolitseinik.

Politseiallika sõnul jälgisid korrakaitsjad viimaste päevad jooksul mitut inimest, kelle nimed kerkisid esile Kouachi vendade ja Coulibaly lähikonna uurimisel.

Muuhulgas otsitakse Coulibaly elukaaslase Hayat Boumeddiene' autot. Türgi võimude teatel viibib naine praegu Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles