Galerii: paisjärv uhtus ära sõidutee

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Antsla vallas uhtus Tsimmi paisjärve vesi ära tammi koos sõiduteega, mis põhjustas ohtliku olukorra.

Sajuse ilma ja maha sadanud lume tõttu ei märganud üks kohalik elanik, et vesi on osa teest kaasa võtnud, ning sõitis seetõttu auku. Vesi hakkas esiaknast sisse tulvama ning autojuht oli sunnitud purustama küljeklaasi. Mees on õnnesärgis sündinud — politsei kinnitusel ei saanud ta viga.

Kohalikud elanikud oletasid, et kobras võis truubi täis tassida, mistõttu ei pääsenud vesi sealt enam läbi.

Teelõik on Antsla valla hooldada. Antsla valla ehitus- ja keskkonna spetsialist Enn Vasar arvas aga, et asi ei ole truubis.

«Tamm tuli alla ja järv viis tee minema,» ütles Vasar. Tema sõnul ei sõideta seda teed väga tihti, mistõttu ei ole ka päris selge, millal võis tee laguneda. «Ma arvan, et see võis juhtuda eile varahommikul või üleeile öösel,» lisas Vasar.

Tema sõnul on paisjärv eraomandis. «Tammi taastab omanik, kui ta esitab keskkonnaametile vee-erikasutusloa. Sellel tammil vee-erikasutusluba puudus,» ütles Vasar, kes lubas, et vald teeb seejärel tee korda.

Juhtunust on teadlik ka päästeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles