Roskomnadzor: Muhamedi karikatuuride avaldamine on Venemaal keelatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo selle nädala numbri esikülg.
Charlie Hebdo selle nädala numbri esikülg. Foto: SCANPIX

Vene meediajärelevalveamet hoiatas täna, et prohvet Muhamedist karikatuuride avaldamine käib riigi seaduste ja eetikanormide vastu.

«Niisuguste karikatuuride avaldamine Vene meedias on vastuolus sajanditega välja töötatud eetika- ja moraalinormidega,» ütles Venemaa föderaalne side, infotehnoloogiate ja massikommunikatsiooni kontrolli amet (Roskomnadzor).

«Ajakirjanduses usuteemaliste karikatuuride levitamist võib käsitleda usukogukondade ja -rühmade esindajate solvamise või alandamisena ning kvalifitseerida etnilise ja usulise viha õhutamisena.»

Prantsuse satiiriajakirjas Charlie Hebdo ilmunud pilapiltide laadsete karikatuuride avaldamisega rikutaks ka Vene ajakirjandus- ja ekstremismivastaseid seadusi, lisas amet ning rõhutas, et soovitab Vene meedial hoiduda avaldamast karikatuure, mida võib käsitleda seaduserikkumisena.

Paljud maailma ajalehed ja ajakirjad on trükkinud ära Charlie Hebdo karikatuurid, mille pärast ajakirja toimetuses möödunud nädalal 12 inimest maha lasti.

Venemaa avaldas küll ametlikult Prantsusmaale kaastunnet ja välisminister Sergei Lavrov võttis osa solidaarsusmarsist Pariisis, kuid Kremli-meelsed kommentaatorid ja moslemid on süüdistanud karikaturiste rünnaku provotseerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles