Suur osa itaallastest ei loe üldse raamatuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ligi 60 protsenti itaallastest ei loe aastas ühtki raamatut ning ligi kümnendikul selle maa peredest pole ühtki raamatut, selgub nende riikliku statistikabüroo Itstati uuringust.

Möödunud aasta jooksul luges omaks meelelahutuseks raamatut vaid 41,1 protsenti itaallastest.

Samas näitab statistika, et naised ja tüdrukud on märksa suuremad lugemishuvilised kui mehed. Naistest ja tüdrukutest luges mullu raamatut 48 protsenti, meestest ja poistest vaid 34,5 protsenti.

Raamatulembesemad inimesed elavad Itaalia jõukamas ja majanduslikumalt arenenumas põhjaosas, kus mullu luges mõnd teost 48,1-49 protsenti küsitletuist. Riigi lõunaosas oli lugejaid 29,4 ja saartel 31,1 protsenti.

9,8 protsendis Itaalia kodudest polnud ühtki raamatut. Basilicatas ja Sitsiilias oli selliseid majapidamisi koguni vastavalt 19,1 ja 18,1 protsenti.

Itstat märkas ka seda, et raamatute omamine ei pruugi ilmtingimata olla seotud raamatute lugemisega. Rohkem kui viiendik itaallastest, kes ütlesid endal kodus olevat üle 400 teose, möönis sealjuures, et mullu ei lugenud nad ühtki raamatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles