Bagapš: uusi Vene baase Abhaasiasse ei tule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahuvalvajate kontrollpunkt Abhaasias.
Vene rahuvalvajate kontrollpunkt Abhaasias. Foto: Reuters / Scanpix

Abhaasia separatistlik liider Sergei Bagapš tõdes täna, et ta arvestab Vene vägede kohalolekuga ka tulevikus, kuid vabariigi territooriumile uusi sõjaväebaase ei rajata.

 

 

Vene sõdurid jäävad presidendi sõnul edasi «kandma rahuvalve funktsioone» ning viibima baasidesse, kus nad on olnud «juba kõik need aastad», vahendas Interfax.

Bagapš kinnitas, et vastav ettepanek on Moskvale juba tehtud. «Ma arvan, et see küsimus lahendatakse positiivselt,» lisas ta.

Musta mere laevastikust rääkides, märkis separatistide juht ajakirjanikele, et vabariigi territooriumile jäävad vaid maaväed, Sevastoopolist rannikut kontrollima saabunud sõjalaevad aga lahkuvad.

Eelmise kuu lõpus teatati meedias diplomaatilis-sõjalistele allikatele viidates, et Venemaa kaalub võimalust ehitada sõjaväebaasid Gudauta ja Otšamtšira linnadesse Abhaasias. Ametlikult pole neid väiteid aga kinnitatud.

Moskvaga soovib baaside lepingut sõlmida teinegi separatistlik Gruusia provints – Lõuna-Osseetia, mille praegused juhid tunnistavad avalikult ka kavatsust ühineda lõplikult Venemaaga. Abhaasia liidritel enda sõnul sellist plaani ei ole.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles