Kreeka võimud vahistasid neli arvatavat islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politsei Ateena kesklinnas.
Kreeka politsei Ateena kesklinnas. Foto: AP / Scanpix

Kreeka võimud vahistasid Ateenas vähemalt neli inimest juurdluse raames, mis on algatatud Belgias politsei ründamiseks valmistunud pühasõdalaste rakukese suhtes, mille julgeolekujõud reedel likvideerisid.

Kreeka terrorismivastane politsei politsei üritab kindlaks teha, kas nende seas on ka rakukese arvatav juht 27-aastane Abdelhamid Abaaoud, kes meedia andmeil võis olla Belgias nurjatud rünnakute kavandaja.

Vahistamised leidsid aset keset päeva pealinna Pangrati piirkonnas. Politsei teatel konfiskeeriti ühtlasi mitmeid mobiiltelefone.

Belgia meedia kirjutas varem päeval, et võimud otsivad terroriohuga seoses 27-aastast Maroko päritolu meest, kes peidab ennast tõenäoliselt Kreekas. Viimastel andmetel on Abaaoud kurikuulus terrorist, kes on tegutsenud ka Süürias.

Belgia julgeolekujõud tapsid reedel suurhaarangus pühasõdalaste rakukesele kaks arvatavat islamisti ning vahistasid 13 inimest, kellest viiele on juba esitatud süüdistus osavõtus terrorirühmituse tegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles