Luure: ISiga on seotud 3000 Türgi kodanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi pühasõdalased.
Islamiriigi pühasõdalased. Foto: SCANPIX

Türgis arvatakse olevat umbes 3000 inimesel sidemeid äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), on öeldud Türgi luureteenistuse aruandes, milles hoiatatakse pühasõdalaste võimalike rünnakute eest.

Raportis soovitatakse nende 3000 inimese jälgimist tõhustada ning teha kindlaks nende positsioon organisatsioonis, kirjutas laupäeval ajaleht Hürriyet.

Riigi julgeolekuteenistusi on hoiatatud pühasõdalaste võimalike rünnakute eest lääneriikide saatkondadele.

Diplomaatiliste missioonide julgeolekut on tugevdatud maksimaalse tasemeni, seisab aruandes, mille kohaselt on võimalike sihtmärkide seas ka NATO rajatised ja lääneriikide kodanikud.

Türgi luure hoiatas ka võimalike plahvatuste eest, mille võivad igal ajal ja igas kohas toime panna «uinuvad terrorirakukesed».

Enamik Türgis varastatud sõidukeid on raporti kohaselt jõudnud ISi pühasõdalaste kätte ning neid võidakse kasutada autopommiplahvatuste korraldamiseks.

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu ütles neljapäeval, et ISiga on ühinenud 700 Türgi kodanikku.

Ta lisas, et Türgi on keelustanud riikipääsu 7250 inimesele, kes on kavandanud ühinemist ISiga, ning 1160 pühasõdalaseks pürgijat on deporteeritud.

Türgit on korduvalt süüdistatud tegevusetuses IS-iga liituda soovivate pühasõdalaste voolu peatamiseks.

Türgi valitsus teatas esmaspäeval, et Pariisi läinudnädalaste terrorirünnakute ühe toimepanija arvatav partner Hayat Boumeddiene suundus Süüriasse läbi Türgi mõni päev enne rünnakuid.

Istanbuli Sultanahmeti linnaosas tappis möödunud nädalal naissoost enesetapupommar lisaks endale ka ühe politseiniku. Meedia andmeil oli tegemist Dagestanist pärit 18-aastase Diana Ramazanovaga.

Ta öeldi olevat ISi ridades Süürias hukkunud Norra pühasõdalase lesk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles