Charlie Hebdo ründaja maeti salaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Said Kouachi
Said Kouachi Foto: SCANPIX

Said Kouachi – üks kahest Prantsuse ajakirja Charlie Hebdo toimetust rünnanud islamistvennast – maeti maha Kirde-Prantsusmaal Reimsi linnas.

«Arvestades rahurikkumise riski ja selleks, et kiirelt selle traagilise episoodi juurest edasi liikuda, otsustasime matuse ära teha kiiresti,» teatas linnavalitsus eile.

Selle nädala alguses lubas Reimsi linnapea Arnaud Robinet öelda kategooriliselt «ei» juhul, kui Kouachide pere peaks tahtma teda sinna matta. Enne rünnakut oli Reims Said Kouachi koduks.

«Ma ei taha hauda, mis tõmbab ligi fanaatikuid. Ma ei taha kohta, mis propageerib vihkamist,» põhjendas Robinet veel neljapäeval.

Laupäeval möönis Robinet, et valitsus sundis linna siiski islamisti surnukeha vastu võtma. Seda viitega seadusele, mille kohaselt on inimesel õigus saada maetud oma viimasesse elukohta.

«Ta maeti eile (reede, toim) õhtul, võimalikult diskreetsel ja anonüümsel moel,» kirjeldas Robinet eile. Meer lisas, et ei tea täpselt millisesse surnuaia nurka Kouachi maeti, samuti keeldus ta avalikustamast, millisele surnuaiale.

Kouachi lese advokaadi sõnul ei käinud matustel ka naine, sest kartis, et talle järgnevad ajakirjanikud leiavad üles haua.

Teine tapjavennas Chérif Kouachi tapetakse tema kodulinna Gennevilliers’i. Tolle linna võimude sõnul ei taha nad tarbetut poleemikat ja sängitavad islamisti anonüümsesse hauda.

Sama rünnakuseeria käigus viis inimest tapnud Amédy Coulibaly matusepaiga kohta hetkel infot pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles