Ränga liiklusõnnetuse põhjustanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Foto on illustratiivne.
Liiklusõnnetus. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega meest, kes põhjustas mullu sügisel Harjumaal ühe inimelu nõudnud ja kolmele raskeid vigastusi toonud liiklusõnnetuse.

Avarii juhtus mullu 18. oktoobril kella 9.45 ajal Tallinna-Tartu maantee 35. kilomeetril. Mazdaga Tallinna poolt Tartu poole sõitnud 1951. aastal sündinud Enn tegi Mazda möödasõitu veokist, riivas viimast ning kaotas selle tõttu juhitavuse ja põrkas kokku vastu sõitnud Audiga. Õnnetuse tagajärjel hukkus Audis olnud 62-aastane mees ja veel kolm inimest said vigastada.

Uurimisel selgus, et Enn ei veendunud enne möödasõidu alustamist selle ohutuses, samuti oli tema sõiduki kiirus libedat teed arvestades liialt suur. Harju maakohus nõustus lõppeval nädalal uurimisel tuvastatuga ning mõistis Ennu süüdi. Mehel tuleb nüüd kanda ühe aasta ja nelja kuu pikkune tingimisi vangistus kaheaastase katseajaga.

Ühtlasi mõistis kohus Ennult kannatanu kasuks välja 10 000 eurot moraalse kahju katteks, kannatanu õigusabikulude hüvitamiseks tuleb tal tasuda veidi üle 1000 euro. Samuti jättis kohus Ennu üheks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles