Välisriikidest tuleb ajateenistusse enim kutsealuseid Soomest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel aastal tuli välisriikidest kaitseväkke aega teenima 14 Eesti kodanikku, enim tuli kutsealuseid Soomest.

Soomest tuli eelmisel aastal Eestisse aega teenima kaheksa kodanikku. Samuti tuli kutsealuseid kaitseväkke aega teenima Saksamaalt, Suurbritanniast ja Rootsist, ütles kaitseressursside ameti pressiesindaja Anne Osvet Postimehele.

Tänavune esimene ajateenistusse kutsumine oli 6. jaanuaril. Selle ajateenistusse kutsumisega tuli aega teenima üks noormees Norrast.

Kaitseressursside ameti andmetel oli eelmisel aastal vanim ajateenija 1986. aasta augustis sündinud noormees. Noorim ajateenija oli 1996. aasta augustis sündinud noormees. Eestis kutsutakse kaitseväekohuslastena ajateenistusse 17-27-aastaseid noormehi.

Kaitseväel oli kaitseministri määruste põhjal oli eelmisel aastal kavas  võtta ajateenistusse 3162 kutsealust, neist 38 neidu. Tegelikult asus ajateenistusse 3363 kutsealust, sealhulgas 30 neidu

Tänavusel esimesel ajateenistusse kutsumisel oli kaitseministri määruse järgi kavas võtta ajateenistusse 288 kutsealust, sealhulgas kuus neidu. Tegelikult tuli aega teenima 314 kutsealust, sealhulgas neli neidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles