Otse: linnajuhid annavad aru avaliku raha kasutamisest kampaaniaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna kell 13 toimub riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni ühisistung, kus räägitakse riigikontrolli aruandest, mis paljastas, et Tallinna linnajuhid on kasutanud valimisreklaamiks 337 000 eurot avalikku raha.

Istungile on kutsutud ka Tallinna abilinnapea Taavi Aas, Tallinna ja Tartu linnasekretärid, erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu ning riigikontrolli esindajad.

Riigikontrolli leidis omavalitsuste teavituskulusid analüüsides, et Tallinna linn kulutas 2013. aastal valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele ligikaudu 337 000 eurot.

Riigikontrolli hinnangul ei ole Tallinn poliitikutele ja erakonnale valimisreklaami tehes tegutsenud avalikes huvides, mistõttu on rikutud kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ja linnavara valitsemise korda, ning nendeks teavitusteks tehtud väljaminekud ei ole kooskõlas linnaeelarvega.

Lisaks teavituste sõnumites esinevatele valimisreklaami elementidele viitavad asjaolud poliitilise mõju planeeritud taotlemisele.

Riigikontroll tuvastas auditi kontekstis ühe poliitilise sõnumiga teavituse samuti Tartu linnas. Linnaeelarvest seda teavitust otse ei rahastatud ning kogutud tõendid ei anna põhjust väita, et teavituse poliitiline mõju oli linna taotlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles