Venemaa nõuab Mistralite kohta selgituste mittesaamisel Pariisilt trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterikandjad Vladivostok ja Sevastopol (vasakul taga) Prantsusmaal laevaehitusfirma STX Les Chantiers de l'Atlantique'i kai ääres.
Kopterikandjad Vladivostok ja Sevastopol (vasakul taga) Prantsusmaal laevaehitusfirma STX Les Chantiers de l'Atlantique'i kai ääres. Foto: SCANPIX

Venemaa nõuab Prantsusmaalt enne jaanuari lõppu selgitusi Mistral-tüüpi dessantlaeva tarnelepingu tähtaja nurjumise kohta, ähvardades vastasel korral esitada trahvinõude.    

Sõjalis-diplomaatiliste ringkondade allikas rääkis Interfaxile, et kui Pariis ei täida lepingutingimusi, pole võimatu Venemaa ühepoolne taganemine.

Sel juhul peab Prantsusmaa aga tagastama Venemaale kõik ettemaksud, lisas ta.

«Venemaal on õigus esitada hagi ühte rahvusvahelisse kohtusse ja nõuda kahju hüvitamist, kuna Prantsusmaa peatas dessantlaeva üleandmise poliitilistel põhjustel, mis ei mahu leppes force majeure’i mõiste piiridesse,» rääkis allikas.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles