MTA tabas detsembris suurtes kogustes narkootilisi aineid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris konfiskeeritud narkootikumid
Detsembris konfiskeeritud narkootikumid Foto: Maksu- ja tolliamet

Detsembris läbiviidud tollikontrollide tulemusel konfiskeerisid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad kokku 80 kilogrammi hašišit, 10 kilogrammi marihuaanat ja 1764 tabletti psühhotroopset ainet Subutexi.

Detsembri esimestel päevadel peatati Luhamaa piiripunktis kinni sõiduauto Subaru, mille kerekonstruktsioonis olevatest peidikutest avastati kokku pea 80 kilogrammi hašišit. Sõidukit juhtinud Leedu kodanik vahistatil. Paar päeva hiljem peeti Tallinna sadamas kinni Eesti kodanik, kelle kasutuses olevast renditud sõidukist leiti veinipakkidesse peidetuna 1764 tabletti Subutexi. Isiku eesmärk oli tabletid toimetada Soome, teatas MTA.

Kuu lõpus peatati aga Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel tollikontrolliks Pärnu suunal liikuv sõiduk Ford Maverick. Sõidukit juhtinud Eesti kodanik vahistati. Sõiduki kerekonstruktsioonis olevatest peidikutest avastati kokku 10 kilogrammi marihuaanat, 1 gramm hašišit ja 8 ecstasy tabletti. Isiku elukohas toimunud läbiotsimisel leiti ja konfiskeeriti veel lisaks suures koguses hašišit.

MTA uurimisosakonna narkotalituse juhi Urmet Tambre sõnul oli kõigi juhtumite puhul nähtud märkimisväärset vaeva aine peitmisega, mis aga ei takistanud aine tabamist. «Paraku levib seni müüt, et narkootilisi aineid hoolikalt peites on võimalik jääda märkamatuks ja niimoodi endale hõlptulu teenida. Praktika on aga näidanud, et õiguskaitseorganite ettevalmistus ja kasutatavad tööriistad on sellisel tasemel, mis muudavad tagajärje saabumise selliste tegude eest kurjategijale vältimatuks,» rääkis Tambre.

Riigiprokurör Taavi Pern rõhutab, et hõlptulu saamise eesmärgil ei ole mõtet vabadusega riskida ja pikaks ajaks vangi minna. «Ammugi ole mõtet ise pikalt vangis olla selle heaks, et teised inimesed rikkaks saaks,» ütles Taavi Pern.

Narkootilise või psühhotroopse aine vedamise eest karistatakse ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Autor: Maksu- ja tolliamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles