Ilves: terrorirünnakud Ukrainas poleks võimalikud väljastpoolt saabunud üksusteta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna Ukraina saatkonnas avatud kaastunderaamatusse ja mõistis hukka möödunud nädalal Volnovaha kontrollpunktis aset leidnud rünnaku.

«Ma olin vapustatud järjekordsest kuriteost, kui mõrvati süütuid tsiviilelanikke, heites kõrvale austuse inimelu ja rahvusvahelise õiguse vastu,» kirjutas president Ilves Ukraina saatkonnas avatud kaastunderaamatusse, millega mälestatakse 13. jaanuaril Volnovaha kontrollpunktis terroristide rünnakus tapetud bussireisijaid.

«Ma mõistan hukka ka selle «separatistide» kohutava kuriteo. Me teame tõde, me teame, et ükski nendest rünnakutest, olgu see ka Volnovaha või MH17 [reisilennuki allatulistamine] ei oleks võimalik ilma väljastpoolt saabunud üksuste ja väljastpoolt saabunud relvastuseta,» kirjutas Eesti riigipea.

«Minu mõtted on Volnovaha ohvrite perekondadega, kõigi terrorismi ohvritega Ukrainas,» avaldas president kaastunnet mullu kevadest Kagu-Ukrainas vägivallas või lahingutes hukkunud tuhandete inimeste lähedastele ja sõpradele.

«Eesti on teiega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles