Kiiev: Ida-Ukrainasse sisenes 700 Vene sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustused Donetskis.
Purustused Donetskis. Foto: STRINGER/REUTERS

Täna sisenes Ida-Ukrainasse separatiste toetama 700 Vene sõjaväelast, teatas Kiiev.

«Täna hommikul ületas kaks Vene relvajõudude väerühma piiri, suundudes separatistide kontrollitavatele aladele,» ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri LõssenkoAFP-le.

 Mässulised on vähendanud oma lahingutegevust Donetski lennujaama alal, ent ukraina sõjaväe teatel on vastased hoogustanud tegevust Mariupoli ja Luganski lähistel.

Terroritõrjeoperatsiooni pressikeskus teatas suhtlusvõrgustikus Facebook, et Donetski lennujaama alal on alates täna hommikust olnud suhteliselt rahulik, ent mässuliste võitlejad on olnud aktiivsemad Mariupoli lähistel ja Krõmske küla lähedal Luganski oblastis.

Ukraina sõjaväe positsioonid sattusid rünnaku alla ka teistes kohtades, ütles pressikeskus.

Mässulised tulistasid miinipildujatest Avdijivka ümbruses, kasutasid raketisüsteeme BM-21 Grad Tonenke ja Novomõhhailivka juures ja suurtükke Hranitnes, samuti rünnati Piskit suurtükkidest ja raketiheitjatest, lisati keskusest.

Terroritõrjeoperatsiooni pressikeskus teatas esmaspäeva hommikul, et viimase ööpäeva jooksul avasid mässulised Ukraina sõjaväe positsioonidele tule 99 korral.

Alates eelmise nädala keskpaigast on taas ägenenud sõjategevus piki Ukraina sõjaväe ja separatistide rindejoont Donetski ja Luganski oblastites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles