Kreekas leiti Aleksander Suure aegsest hauast viie inimese säilmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka kultuuriministeeriumi avaldatud foto Aleksander suure aegsest hauast leitud naise luudest.
Kreeka kultuuriministeeriumi avaldatud foto Aleksander suure aegsest hauast leitud naise luudest. Foto: SCANPIX

Kreeka põhjaosas leiti Aleksander Suure aegsest suurest hauakambrist vähemalt viie inimese, teiste seas vastsündinu ja eaka naise säilmed, teatas täna Kreeka kultuuriministeerium.

«Luusäilmete põhjal on tuvastatud vähemalt viis inimest, kellest neli maeti ja üks põletati,» teatas ministeerium avalduses. «Surnute seas on eakas naine, kaks keskealist meest ja üks vastsündinu. Viienda isiku sugu ei suudetud tuvastada,» märkis ministeerium.

Esialgsete analüüside kohaselt oli naine üle 60-aastane ja mehed 35-45-aastased.

Põhja-Kreekas Amphipolises välja kaevatav hauakamber on seni Kreeka suurim. Suvel spekuleeris meedia, et hauda võis olla maetud ka mõni Aleksander Suure kaaskondlane.

Algul arvasid väljakaevajad, et hauas on vaid üks luustik, kuid seni on leitud 550 luutükki, millest 157 on sobitatud konkreetsete inimkehadega. Hauast leiti ka loomaluid.

30 meetri kõrgusse künkasse kaevatud 400-meetrise ümbermõõduga hauakambrist on leitud sfinkside kujusid ja karüatiide, keerukaid mosaiike ja Aleksander Suure näopildiga münte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles