Piltuudis: Teheranis protestiti Prantsuse saatkonna ees Muhamedi pilamise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimus Iraani pealinnas protest Muhamedi pilapiltide trükkimise vastu.
Täna toimus Iraani pealinnas protest Muhamedi pilapiltide trükkimise vastu. Foto: SCANPIX

Enam kui 2000 iraanlast avaldas täna Teheranis Prantsusmaa saatkonna ees meelt, karjudes «Surm Prantsusmaale!» ja nõudes prohvet Muhamedi kujutavate karikatuuride pärast Prantsuse suursaadiku riigist väljasaatmist.

Meeleavaldusel protestiti Muhamedi pilapildi avaldamise vastu Prantsuse satiiriväljaandes Charlie Hebdo nädal pärast 12 ohvriga rünnakut ajakirja toimetusele.

Prohvetit kujutava karikatuuri avaldamine on vallandanud meeleavaldused paljudes Aasia, Aafrika ja Lähis-Ida riikides.

Iraan mõistis Pariisi veresauna hukka, kuid taunis ka ajakirja uut karikatuuri, millel prohvet hoiab pealkirja «Kõik on andeks antud» all käes silti «Je suis Charlie» ("Ma olen Charlie»).

Tänane protestiaktsioon sundis Prantsuse suursaadikut teatama, et Teherani südalinnas asuv saatkond jääb kogu päevaks suletuks.

Tudengite korraldatud meeleavaldust turvas 150 Iraani politseinikku, protest kulges valdavalt rahumeelselt.

Ühe esineja sõnul protestiti nii Charlie Hebdo solvangu kui ka selle vastu, et saatkond sunnib naisi viisa saamiseks loori näolt võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles