Jatsenjuk: luureandmed kinnitavad Vene vägede sisenemist Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk ütles esmaspäeval, et sõjaväeluure andmed kinnitavad Vene vägede ja sõjatehnika sisenemist riigi idaossa üle piiri Venemaaga.

«Rääkisin just riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäriga (Oleksandr Turtšõnov - BNS). Ukraina sõjaväeluure kinnitab sõdurite ja sõjatehnika liikumist Venemaalt Ukrainasse,» ütles Jatsenjuk Kiievis ühisel pressikonverentsil Poola kolleegi Ewa Kopacziga.

Valitsusjuhi sõnul on piiri ületanud varustust vaid Vene relvajõududel. «Tankid, haubitsad, mitmelasulised raketisüsteemid Grad, Smertš ja Buk. Elektroonilise sõja jaamu ei müüda Donetski turul. Selline varustus on vaid Vene kaitseministeeriumi ja Vene relvajõudude luure peadirektoraadi (GRU) ja kindralstaabi omanduses,» sõnas Jatsenjuk.

Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko ütles varem, et «nõukogu registreeris reaalajas saadud informatsiooni kohaselt kahe Vene pataljoni väegrupi riiki sisenemise üle Ukraina-Vene piiri».

Lõssenko sõnul sisenesid Vene väegrupid Ukraina Luganski oblastisse.

Ukraina Donetski ja Luganski oblastites on alates eelmise nädala keskpaigast taas ägenenud sõjategevus piki separatistide ja sõjaväe rindejoont.

Vene asevälisminister Grigori Karassin hoiatas esmaspäeval Kiievit, et selle jõukasutusel riigi kaguosas võivad olla Ukraina riikluse jaoks «pöördumatud tagajärjed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles