Pärnumaal leiti põlevast majast mehe surnukeha

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Pärnumaal.
Põleng Pärnumaal. Foto: Päästeamet

Pärnu maakonnas läks eile hilisõhtul puidust elamu suure leegiga põlema, majast leiti üks hukkunu.

Eile hilisõhtul kella üheteistkümne ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu maakonnas Saarde vallas Jäärja külas, kus päästeameti teatel põles ühekorruseline puidust elamu (4x8 meetrit) lausleegiga. Häirekeskusesse helistaja sõnul oli kuulda kõva pauku. Tema arvates võisid plahvatada hoones olnud gaasiballoonid.

Tules hävinud hoonest leiti 74-aastase mehe surnukeha. Kustutustööd lõpetati täna varahommikul kella poole nelja ajal.

Menetlejate esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse rikkest elektrisüsteemis. Lähedased ei olnud kindlad, kas maja oli varustatud nõuetekohase suitsuanduriga. Menetlejad sündmuskohalt andurit ei leidnud.

Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Margo Tammepõld paneb kõigile südamele, et rike elektrisüsteemis ei pruugi esialgu tõsise probleemina tunduda. «Kuid elektriga seotud ohtudele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata. Rikkest elektriseadmes ei saa igapäevaselt küll palju tulekahjusid alguse, kuid õnnetuse korral võivad tagajärjed olla väga tõsised,» selgitas ta ja lisas, et tulekahju õigeaegseks avastamiseks on oluline, et hoonesse on paigaldatud töökorras suitsuandur. «Suitsuandur avastab tuleõnnetuse juba selle esimestel minutitel.»

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud juba kaheksa inimest. Mullu samal ajal oli tules elu kaotanuid kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles