Jaapani küberkaitse kindral on Eestis visiidil

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras Kazuo Tokitoga.
Riho Terras Kazuo Tokitoga. Foto: Kaitseväe peastaap

Jaapani kaitseväe peastaabi side- ja juhtimissüsteemide osakonna ülem kindralmajor Kazuo Tokito viibib Eestis, et arutada küberkaitsealast koostööd ja Jaapani võimalikku osalemist NATO küberkaitsekeskuse töös.

Täna kohtus Kazuo Tokitoga kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. Ametlikul ühepäevasel visiidil Eestisse kohtub kindralmajor Tokito ka kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga, asekantsleri Taimar Peterkopiga, välisministeeriumi asekantsleri Marina Kaljurannaga ja Jaapani suursaadikuga Tetsuro Kaiga.

Veel väisab kindralmajor Tokita NATO küberkaitsekeskust ja riigi infosüsteemi ametit.

Kindralmajor Terras viibis ametlikul visiidil Jaapanis 2013. aastal, kus arutas juhtivate sõjaväelaste ning poliitikutega Eesti, NATO ja Jaapani koostöö võimalusi. Toonasel visiidil tundis Jaapani pool suurt huvi Eestis asuva NATO küberkaitsekeskuse vastu eri tasanditel alates infovahetusest kuni osalemiseni küberkaitsekeskuse töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles