USA suursaadik: Obama ei plaani mais Moskvasse sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane väljak Moskvas on praegu talviselt lumine. 9. mail kavatseb Venemaa siin aga taas oma sõjalist jõudu demonstreerida.
Punane väljak Moskvas on praegu talviselt lumine. 9. mail kavatseb Venemaa siin aga taas oma sõjalist jõudu demonstreerida. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide suursaadik Venemaal John F. Tefft kinnitas täna, et praegu küll president Barack Obama Vene-visiiti ette ei valmistata.

«Mina pole sellest midagi kuulnud. Niipalju kui mina tean, siis taolisi plaane pole,» ütles  diplomaat Interfaxi ajakirjanikule.

Ajakirjanik oli tahtnud teada, kas Obama võimaliku Moskvasse sõidu eel tehakse tehnilisi ettevalmistustöid.  

Venemaa kavatseb 9. mail tähistada Moskvas suurejooneliselt 70. aasta möödumist päevast, mil Nõukogude Liit saavutas 1945. aastal võidu natsliku Saksamaa üle.

Varem on Vene presidendi Vladimir Putini nõunik Juri Ušakov rääkinud, et Moskva hakkas saatma välisriikide liidritele kutseid tulla 9. maiks Moskvasse võidupüha tähistamisele. Teiste seas edastatakse kutse ka president Obamale.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles