Maigre: Venemaa üritab endale läbirääkimisteks paremat positsiooni saada

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Maigre
Merle Maigre Foto: Presidendi kantselei

Presidendi julgeolekunõuniku Merle Maigre hinnangul üritab Venemaa agressiivsete sammudega endale läbirääkimiste laua taga paremat positsiooni kindlustada.

Merle Maigre sõnul on lahingutegevus Ida-Ukrainas intensiivsemaks muutunud juba viimase paari nädala jooksul, kuid nädalavahetusel on see eriti tuliseks läinud, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ma arvan, et siin on Venemaa aktiivsus erinevate ettepanekute tegemisel seotud esmaspäeval toimunud Euroopa Liidu välisministrite kohtumisega. Ma usun, et Vene poole ootused, et Euroopa Liit on pehmem ja heasoovlikum, tingisidki selle aktiivsuse,» ütles ta Vikerraadio saates «Uudis +».

Maigre rääkis, et lisaks sellele, et Venemaa oma aktiivse sõjategevusega võib soovida mõjutada Euroopa Liitu, on ennekõike Venemaa agressiivsuse põhjus endale soodsamate läbirääkimistingimuste kindlustamine Ukrainaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles