Batkivštšõna esindajad taotlevad Moskvas kokkusaamist Savtšenkoga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadja Savtšenko süüaluse puuris.
Nadja Savtšenko süüaluse puuris. Foto: SCANPIX

Ukraina erakonna Batkivštšõna (Isamaa) delegatsioon koos Venemaal vangistatud Ukraina parlamendiliikme Nadja Savtšenko õe Veraga jõudis täna Moskvasse ja taotleb Venemaa juurdluskomiteelt luba kohtumiseks Savtšenkoga, kes nälgib juba 39 päeva.

Batkivštšõna pressiteenistus teatas täna, et koos Vera Savtšenkoga sõitsid Moskvasse rahvasaadikud Aleksei Rjabtšõn, Aljona Škrum, Ivan Krulko ja advokaat Oleksandr Plahhotnjuk.

Ülemraada võttis 13. jaanuaril Batkivštšõna algatusel vastu pöördumise ENPA ja maailma riikide juhtide poole, et Venemaalt nõutaks Savtšenko vabastamist.

Aidari vabatahtlike pataljoni ridades võidelnud sõjaväepiloot Savtšenko langes juunis Donbassi separatistide kätte ning viidi salaja üle piiri Venemaale, kus talle esitati süüdistus ajakirjanike Igor Korneljuki ning Anton Vološini tapmisele kaasaaitamises Luganskis.

Oktoobrikuistel valimistel valiti Savtšenko Batkivštšõna nimekirjas parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles