Lavrov: Venemaa alustab lähiajal piirilepete ratifitseerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa alustab lähemal ajal Eestiga sõlmitud piirilepingu ratifitseerimisprotsessi, Venemaa välisminister Sergei Lavrov ei välista visiiti Tallinnasse ratifitseerimiskirjade vahetamiseks, teatas Interfax.

«Arvan, et me käivitame selle protsessi [ratifitseerimise] kõige lähemal ajal. Meie parlamendisaadikutel on kahtlemata õigus, kuid nad ütlevad, et meie suhete poliitiline atmosfäär pole kõige soodsam. Kuid mulle tundub, et piiriküsimust ei sea keegi kahtluse alla, mistõttu me alustame seda protsessi,» ütles Lavrov kolmapäeval Moskvas iga-aastasel suurel pressikonverentsil.

«Eesti eelmise väliministriga, kes on nüüd siirdunud tööle Euroopa Parlamenti, plaanisime me, et ratifitseerimiskirjade vahetamiseks võiks toimuda minu visiit Tallinnasse, mida ma väga sooviksin,» ütles Lavrov.

«Kuid siinkohal hakkab poliitilise atmosfääri küsimus juba olulisemat rolli etendama,» lisas ta.

Eesti eelmine välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu Moskvas möödunud aasta 18. veebruaril.

Riigikogus läbis Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri lepingute ratifitseerimise eelnõu esimese lugemise möödunud aasta aprilli keskel, selle edasisel menetlemisel jälgib Eesti Venemaa-poolset ratifitseerimise käiku ja kiirust. Riigikogus tuleb ratifitseerimise eelnõu lõpphääletus alles siis, kui Venemaa parlament on jõudnud sama kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles