Prantsusmaa asub jälgima 3000 terrorivõrgustikega seotud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa sõjaväepatrull Pariisis Eiffeli torni juures.
Prantsusmaa sõjaväepatrull Pariisis Eiffeli torni juures. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls ütles kolmapäeval uutest pühasõdalastega võitlemise meetmetest teatades, et võimudel tuleb võtta jälgimise alla ligi 3000 terrorivõrgustikega seotud inimest.

Iraagi ja Süüria terrorivõrgustikega seotud inimeste arv on tõusnud aastaga 130 protsendi võrra, lisas Valls.

Peaminister tegi teatavaks, et Prantsusmaa loob võitluseks ekstremismiga 2680 uut töökohta ja eraldab 425 miljonit eurot.

Kahe nädala eest Pariisis tehtud rünnakutes sai surma 17 inimest. Järgnesid politseihaarangud, juurdlused ning häiretaset tõsteti kogu Euroopas.

«Esmane prioriteet, esmane nõue on tugevdada luureteenistuste inim- ja tehnilisi ressursse,» ütles Valls.

Uutest töökohtadest 1400 luuakse politseisse, suurem osa neist on seotud luurega, lisas ta. Prantsusmaa tõhustab ka luureaparaati ja kavatseb võtta kasutusele abinõu, mis lihtsustaks telefonide pealtkuulamist.

Vanglates töötavatele islamivaimulikele värvatakse lisa, sest just seal radikaliseeruvad paljud Prantsusmaal elavad moslemid. Praegu töötab vanglates 182 moslemivaimulikku, juurde tuleb 60.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles