Sel aastal on liikluses hukkunud kaks ja viga saanud 109 last

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus ülekäiguradade turvamisest eelmisest aastast
Fotomeenutus ülekäiguradade turvamisest eelmisest aastast Foto: Mihkel Maripuu

Politsei kutsub kooli alguse tõttu kõiki liiklejaid üles tähelepanelikkusele ja hoolimisele ning meenutab, et selle aasta jooksul on Eesti teedel ja tänavatel hukkunud kaks ja vigastada saanud 109 alla 18-aastast liiklejat.


Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak märkis, et koolialguse liiklusturvalisuses on määrava tähtsusega autojuhtide valmisolek lapsi märgata ning laste enda teadmised liikluse põhitõdedest. Seetõttu soovitas ta vanematel lastega liiklusreeglid mitte ainult teoorias üle korrata, vaid olulisemad marsruudid ka läbi jalutada ning ohtlikud ja ohutud kohad koos üle vaadata. Samuti kutsus komissar kõiki teisi liiklejaid üles lastele liikluses head eeskuju näitama seda nii ise liiklusreegleid täites kui ka teiste suhtes tähelepanelik olles. 

Tänaku sõnul on augusti lõpupäevil ning septembri alguses politseid tavapärasest enam näha õppeasutuse lähistel ülekäiguradadel. «Politsei peamine eesmärk on nii noori kui ka täiskasvanud kergliiklejaid nõustada ja abistada ning juhtida autojuhtide tähelepanu liikluspilti tagasi tulnud jalakäijatele. Samuti ei tohi sõidukijuhid unustada lapse ohutust sõidukis,» ütles ta.

Septembrikuu esimestel päevadel kohtab politseinikke sagedamini õppeasutuste ja nende läheduses asuvate sõiduteede ning ülekäiguradade juures. Nagu eelnevatelgi aastatel, toovad politseiasutused tänavatele lisajõuks kabinetitöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles