Porošenko: Ukrainas on üle 9000 Vene sõduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko täna Davosi foorumil, kaasas liinibussi tükk, mis jäi väidetavalt separatistide mürsurünnaku alla.
Ukraina president Petro Porošenko täna Davosi foorumil, kaasas liinibussi tükk, mis jäi väidetavalt separatistide mürsurünnaku alla. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Petro Porošenko sõnul on riigi idaosa venemeelseid separatiste toetamas praegu üle 9000 Vene sõduri.

«Meie territooriumil viibib praegu enam kui 9000 Vene Föderatsiooni sõdurit, üle 500 tanki, suurtüki ja soomustransportööri,» lausus Porošenko täna Davosi majandusfoorumil.

Läänemeelse riipea sõnul ei ole üheksa kuud kestnud ja 4800 inimese elu nõudnud relvakonflikti võimalik sõjalisel teel lahendada.

Sõja või rahu üle otsustab Venemaa, sõnas Porošenko. Senini on Moskva eitanud Ukraina separatistide toetamist, hoolimata NATO avalikustatud satelliidifotodest, millel tuvastati Vene relvajõud Ukraina territooriumil.

«Lahendus on väga lihtne. Lõpetage relvade tarnimine. Lõpetage laskemoona tarnimine. Viige sõdurid minema ning sulgege piir. Väga lihtne rahuplaan,» sõnas Porošenko.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et süüdistused Vene relvajõudude Ida-Ukrainas viibimise kohta on alusetud ning kui keegi seda nii veendunult väidab, siis võiks ka faktid ette näidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles